Interloods

Professionele asbestsanering

Asbestsanering bij loodsen

Heb je een loods met asbest in de dak- of gevelbekleding? Dan verwijdert Interloods bij je renovatieproject al het hechtgebonden asbest op een veilige manier. We vervangen de asbestplaten door nieuwe dakplaten of gevelbekleding van hoge kwaliteit. Zo beschik je na de werken over een bedrijfsgebouw dat beantwoordt aan alle overheidseisen rond asbestsanering. We helpen jou graag bij het creëren van een gezonde leef- en werkomgeving.

Waarom kiezen voor asbestverwijdering?

Asbestplaten bestaan uit kleine vezels die schade veroorzaken in het lichaam. Het vormt daarom een belangrijk gevaar voor de volksgezondheid. Tegenwoordig is het verboden om nog langer asbest te gebruiken.

Tegen 2040 wil Vlaanderen bovendien volledig asbestveilig zijn. Er mag dan geen risicovol asbest meer te vinden zijn in Vlaamse gebouwen.

Vooral bij werken aan asbestplaten is de kans op blootstelling groot. Het is daarom nu al verboden om:

  • constructies te maken met bouwmaterialen die asbest bevatten
  • herstellingen uit te voeren aan bestaande asbestplaten
  • asbestplaten opnieuw te gebruiken bij werken
  • een asbestdak of -gevel te reinigen of  te ontmossen

Asbest laten verwijderen door Interloods

Er zijn 2 types asbest: niet-gebonden en hechtgebonden asbest, ook weleens vast of los asbest genoemd. Bij niet-gebonden asbest is dat niet het geval waardoor de vezels nog gemakkelijker vrijkomen. Bij hechtgebonden asbest zijn de vezels gemengd met een andere stof die ze samenhoudt, zoals bijvoorbeeld lijm of cement.

Het is toegestaan om zelf hechtgebonden asbest verwijderen als je de platen niet hoeft te manipuleren. Groter en complexer werk, zoals het dak of de gevel van een bedrijfsgebouw, laat je beter over aan onze experts. Zij verwijderen en vervangen de asbestplaten op een veilige en professionele manier.

Interloods is expert in hechtgebonden asbestsanering.

  • Eén verantwoordelijke partij
  • Begeleiding bij aanvraag van premies en subsidies
  • Specialist in grote projecten
  • Snelle uitvoertermijn door eigen productie
  • Belgische kwaliteit industriële dak- en gevelbekleding
  • VCA**-certificatie

Wat kost het?​

De kosten van asbestsanering variëren. Ze zijn steeds afhankelijk van de grootte van het gebouw en de specifieke werkzaamheden die we moeten uitvoeren. Aarzel daarom niet om contact op te nemen. We bezorgen je graag een gedetailleerde offerte na een grondige inspectie.

Subsidies & premies

Er zijn subsidies en premies beschikbaar voor asbestsanering. We bekijken samen de verschillende mogelijkheden en helpen je met je aanvraag.

Offerte aanvragen

Je contactgegevens

Een concreet project?

Extra vragen?

Bijvoorbeeld: bijkomende info, opmerkingen,...

Bespreek het met ons!

Interloods maakt sinds 2013 deel uit van de Frisomat Groep, een Belgisch familiebedrijf opgericht in 1978. Door de nauwe samenwerking met ons moederbedrijf garanderen we professionele technische know-how en Belgische topkwaliteit.