Onze expertise is waterdicht

Vergunning bij industriële renovatie

Renovatie van uw industrieel pand: vergunning nodig?


Hebt u een gebouw dat aan renovatie toe is, bijvoorbeeld een magazijn in de landbouwsector, een industriehal, een loods in de havensector of een bijgebouw in uw activiteit als zelfstandige? Dan stelt u zich waarschijnlijk de vraag: heb ik een vergunning nodig voor de renovatie van mijn gebouw?

 

Geen vergunning voor renovatie


U hebt geen vergunning voor renovatie nodig als u binnen het bestaande bouwvolume blijft. Dat geldt voor alle gebouwtypes: industriële loods, schuur, oude hoeve, magazijn, opslagplaats of industrieel gebouw, loods voor chemische opslag en werkzaamheden, sporthal, clubhuis, recreatief gebouw …

De opdracht van Interloods bij een renovatie is vaak om een bestaand gebouw in dezelfde vorm te laten: bijvoorbeeld de dakplaten verwijderen en vervangen of de gevel opnieuw bekleden. U blijft dan perfect binnen het bouwvolume.

 

Renovatie en uitbreiding? Wel vergunning nodig.


Is er wel sprake van een structurele verandering, bijvoorbeeld een stuk toevoegen aan een loods, dan moet u wel een bouwvergunning kunnen voorleggen. De meeste gebouwen zijn vergund of op zijn minst geregulariseerd. Hebt u vragen over de exacte situatie? U kan altijd overleggen met de specialisten van Interloods. Het spreekt voor zich dat u voor concrete vragen best aanklopt bij uw gemeente.

 

 

 

Enkele realisaties van industriële renovatie