Onze expertise is waterdicht

Volledige dakrenovatie bij industriële wasserij na brand

Steeldeck als dragende schil voor dak van ca 4.500 m²

Gespecialiseerd in textielreiniging en -verhuur, is CleanLease als industriële wasserij vaste toeleverancier van onder meer ziekenhuizen en andere zorginstellingen. Haar vestiging in Hoogstraten werd recent door een zware brand getroffen. Interloods werd daarop aangesteld om het dak volledig – dat is; over een oppervlakte van ca 4.500 m² – te vernieuwen.

 

Steeldeck platen & isolatie

Op de bestaande dakspanten werden nieuwe zelfdragende steeldeckplaten, met witte coating, geplaatst. Vervolgens bracht Interloods daarop snel en vakkundig drie lagen aan; een zelfklevend aluminium dampscherm, een isolatielaag PIR dikte 80 mm en een dichting van het dakvlak met PVC dichtingsbaan type ALKOPLAN A. Omwille van de vochtige binnenomgeving werden de drie lagen verkleefd. De steeldeck werd dus niet geperforeerd.

 

Snel en vakkundig geplaatst

Interloods realiseerde de volledige dakrenovatie gespreid over 3 maanden – weersomstandigheden en een bouwverlof in acht genomen. Niet veel later ging een gedeelte van de wasserij alvast terug open. We zijn blij dat we bij deze dakrenovatie de betrouwbare partner van CleanLease mochten zijn, zoals zij dat op hun beurt zijn in wassen en textiel. Veel succes in jullie vernieuwde vestiging in Hoogstraten!