Onze expertise is waterdicht

Renovatie asbesthoudend dak aangebouwde loods

Nieuw geïsoleerd, asbestvrij dak geïnstalleerd

In Peutie, een deelgemeente van Vilvoorde, heeft Jozef Turcksin een aangebouwde loods aan zijn woning. De dakplaten van zijn opslagloods waren echter niet alleen verouderd, maar ook asbesthoudend. Met het oog op een dakrenovatie van zijn bestaande loods contacteerde Turcksin daarop Interloods voor de job.

 

Renovatie asbesthoudende dakplaten

Van het asymmetrische dak – 12,5 m en 4,5m breed – werden in eerste instantie alle asbesthoudende platen vakkundig gedemonteerd en afgevoerd. De bestaande structuur van de loods werd behouden. Vervolgens installeerde Interloods 60 mm dik geïsoleerde sandwichpanelen in antracietgrijs over de volledige lengte van 20 m.

 

Geïsoleerde sandwichpanelen & centrale lichtstrook

Voor een optimaal natuurlijke lichtinval plaatste Interloods een 12 m lange centrale lichtstrook in het dak. Afwerkstukken – nokkappen en windveren – werden door de renovatiespecialist handgemaakt voorzien, in aansluiting op de nieuw gekozen dakbekleding. Tot slot vernieuwde Interloods ook de dakgoot. Het realiseerde de renovatie binnen een week waardoor Turcksin vlot opnieuw over een volwaardige opslagloods beschikt.