Onze expertise is waterdicht

Renovatie in Antwerpse haven

700 m² ontblote zijwand wordt volwaardige buitengevel

Vanuit de Haven van Antwerpen profileert Wijngaard Natie nv zich als gespecialiseerd aanbieder van logistieke diensten. Het levert de industrie in het bijzonder oplossingen in handling, transport, opslag en compliance. Om haar klanten optimaal te kunnen blijven servicen, investeerde de internationale haven- en transportspeler in een uitbreiding van haar parkeergelegenheid.

Renovatie van zijwand tot volwaardige buitengevel

Om die ruimte vrij te maken, liet Wijngaard Natie nv allereerst een hangar slopen. Daardoor kwam de respectievelijke zijwand van het aangrenzende gebouw bloot te liggen. Interloods renoveerde de wand vervolgens tot een volwaardige buitengevel. Het installeerde een nieuwe buitenwandbekleding met 80 mm dikke sandwichpanelen.

Een poort van 8 x 8 m werd door Interloods nieuw in de wand geïntegreerd. De overspanning en verstevigde structuur van de poort vangen moeiteloos een van de vroegere zijwandkolommen op. Daarmee is de volledig ontblote zijwand van 700 m² opgewaardeerd tot volwaardige buitengevel. Wijngaard Natie nv heeft opnieuw een volmaakte opslagloods van waaruit het haar activiteiten kan organiseren.