Onze expertise is waterdicht

Nieuwe hal en renovatie voor SPIE Belgium

SPIE Belgium, aanbieder van diverse multitechnische diensten, heeft 11 vestigingen in België en Luxemburg en is al geruime tijd klant bij Interloods. Ook voor hun laatste uitbreiding koos SPIE opnieuw voor het deskundige vakmanschap van Interloods.

Nieuwe praktische loods

Op hun industriepark in Strépy-Bracquegnies, nabij La Louvière, had SPIE Belgium dringend nood aan extra ruimte. Om hun werkzaamheden vlot te laten lopen was een uitbreiding met een praktische opslagloods aangewezen. Dankzij de extra ruimte, kan er sneller beantwoord worden op de stijgende vraag van de klant. Interloods werd gevraagd om, naast de twee bestaande hallen, een nieuwe zadeldakhal te plaatsen. Deze werd netjes aan de bestaande hallen gekoppeld om zo een harmonieus geheel te bekomen.

De oppervlakte van het nieuwe gebouw bedraagt zo’n 400 m². Hierdoor vergroot de ruimtecapaciteit met maar liefst 50 procent! Een sterke aanwinst in opslagruimte.

Renovatie dak- en wand van bestaande hallen

Ook de daken en wanden van 2 bestaande gekoppelde gebouwen werden volledig vernieuwd. Dit om een geheel te vormen met de nieuwe bedrijfsgebouwen.

De wanden werden geïsoleerd en voorzien van nieuwe golfbekleding. De dakbekleding werd volledig afgenomen en vervangen door sterk isolerende sandwichpanelen. Teneinde voldoende natuurlijke lichtinval te garanderen werd elke hal voorzien van een centrale lichtstrook uit meerwandige policarbonaat platen. Met deze twee troeven wordt het energieverbruik in alle drie hallen beperkt tot een minimum en is het zeer aangenaam werken voor het personeel van SPIE.

De bakgoten werden eveneens vervangen door een bredere en geïsoleerde versie. De kleur, welke door de klant gekozen werd, was leisteen grijs om zo een mooi neutraal geheel te vormen.

Zijn uw gebouwen ook aan renovatie toe? Contacteer ons.