Onze expertise is waterdicht

Los- & laadplaats wint aan functionaliteit

Renovatie bij staalverwerker Vlassenroot

Kijkt u ook wel eens bewonderend naar de gigantische kranen in het landschap? Voor Vlassenroot in Groot-Bijgaarden hebben deze mastodonten weinig geheimen. Het staalverwerkingsbedrijf is immers gespecialiseerd in XXL plooi- en laswerk, lasersnijden en uitzonderlijke infrastructuurwerken.

 

Totaalrenovatie op maat

Om haar maatwerkprojecten in ‘advanced steel components’ optimaal bij te kunnen houden, was de overdekte los- en laadplaats bij Vlassenroot evenwel aan een totaalrenovatie toe. Tegelijkertijd wilde de Vlaams-Brabantse staalverwerker met vertakkingen in Duitsland en Polen de loods meer functionaliteiten toekennen door ze als werkatelier en magazijn te gebruiken.

 

Gerenoveerde structuur, dak- & wandbekleding

Interloods demonteerde daarop allereerst de bestaande dak- en wandbekleding van de loods. Vervolgens werd de volledige hoofdstructuur van de hal gezandstraald en geschilderd. De gordingen verving Interloods door gegalvaniseerde exemplaren, de wanden bekleedde het met trapeziumplaten in umbragrijs. Ook het dak werd voorzien van trapeziumplaten, voorzien van een anti-condensfolie tegen drupvorming. Nieuw geïnstalleerde lichtplaten trekken te allen tijde natuurlijk licht binnen in de hal.

 

Zien renoveren, doet renoveren

Na een gefaseerde renovatie, gespreid over 4 maanden, had Vlassenroot haar nieuwbakken multifunctionele hal klaar. Het kan zo opnieuw een maximale dienstverlening op maat bieden. Iets waar ook haar buren op de site garant voor willen blijven staan. De renovatie die Interloods doorvoerde bij Vlassenroot inspireerde hen immers tot een uitbreiding van hun capaciteit. Ook met hen werken we met plezier een gepaste oplossing uit.