Onze expertise is waterdicht

Interloods renoveert bij SFIC in Ranst

1300 m² aan winkelruimte, burelen en magazijn onder een nieuw dak

Wij werden gevraagd de gebouwen van SFIC, onderdeel van de Saint-Gobain groep en expert in afwerkingsproducten en isolatiematerialen voor de bouwsector te renoveren. De twee gebouwen, waaronder winkelruimte, burelen en magazijn gevestigd zijn, hebben een totale oppervlakte van zo’n 1300 m². Als specialist in industriële renovaties werd Interloods gevraagd het ganse dak te vernieuwen. De oude dakplaten werden verwijderd, waarna Interloods, bovenop de bestaande gordingstructuur een uitgelijnde gegalvaniseerde gordingstructuur aanbracht om de nieuwe stalen sandwichpanelen met 100 mm minerale wol te kunnen bevestigen. Tegelijkertijd werden ook al de goten en bakgoten vervangen.

 

Naast hellende daken werd ook een plat dak gerenoveerd. De oude dakdichting werd weggenomen. Op de bestaande structuur plaatste Interloods gegalvaniseerde witgelakte zelfdragende steeldeckplaten waarop een dampscherm, 110 mm minerale wol en een dichting in PVC vakkundig werd aangebracht. 

 

De goed geïsoleerde daken zullen ervoor zorgen dat het ganse complex heel het jaar door een aangename temperatuur zal hebben.

 

Bij SFIC werd het project in twee fasen verdeeld. De twee gekoppelde gebouwen werden één voor één, van begin tot einde aangepakt. Zo konden klanten ook tijdens de werken vlot terecht bij SFIC en dat met het minste ongemak.

 

Bent u ook geïnteresseerd in een Interloods dakrenovatie? Contacteer ons, wij zijn uw partner!