Onze expertise is waterdicht

Interloods opgenomen in Frisomat Groep

Frisomat en Interloods, twee Antwerpse specialisten in de bouw van industriële hallen, slaan de handen in elkaar. De overname van Interloods door Frisomat geeft beide bedrijven de kans zich te focussen op hun kernactiviteiten. Interloods legt zich toe op de verhuur van industriële gebouwen alsook de renovatie van bestaande hallen. Ondertussen concentreert Frisomat zich op de productie, verkoop en montage van prefab industriegebouwen. Beide bedrijven behouden hun naam omwille van de bekendheid in de markt. De integratie is onderdeel van de groeiambitie en verbreding van de activiteiten.

Frisomat is al meer dan vijfendertig jaar wereldwijd aanwezig voor de constructie van koudgewalste stalen gebouwen. Het Antwerpse bedrijf bouwt staalconstructies in ruim honderd landen, voor allerlei toepassingen: productie, opslag, luchtvaart, landbouw, ... De verwerving van Interloods biedt voor beide bedrijven een win-winsituatie.

Guy Somers, CEO van Frisomat: “Het Frisomat-concept voor prefab industriële gebouwen is uniek in de markt. Nu we Interloods opnemen in de groep hebben we een entiteit die zich toespitst op de verhuur en renovatie van gebouwen. Zo verruimen we ons aanbod én onze service naar onze klanten.”

Maarten Van Wanzeele, CEO van Interloods: “We kijken vooral uit naar de ondersteuning van een sterke partner als Frisomat. Door de injectie van hun knowhow en de beschikbaarheid van hun productiefaciliteiten zijn wij in staat om als kleine, flexibele entiteit een optimale klantenservice te leveren.”

Interloods en Frisomatverdelen de taken binnen de groep volgens ervaring en specialiteit. Beide bedrijven blijven zich focussen op hun kernactiviteiten. Bij Frisomat betekent dit een verdere concentratie van de aandacht op grote industriële projecten. Interloods richt zich nog meer dan voordien exclusief op de verhuur en renovatie van hallen.

Maarten Van Wanzeele, CEO van Interloods: “Dankzij de nauwe samenwerking met Frisomat kunnen wij terugvallen op hun fabriek, hun montagemateriaal en hun ingenieurs. Precies wat we nodig hadden om verder te groeien.”

Over Frisomat

Frisomat ontwikkelt en bouwt vernieuwende industriële gebouwen in staal. Het unieke, gepatenteerde montagesysteem laat toe dat een reusachtige stalen hal op enkele weken tijd geplaatst kan worden. Het bedrijf produceert tien basismodellen, maar biedt daarnaast erg veel vrijheid voor personalisatie door de klant. Die innovatieve aanpak bracht Frisomat intussen naar meer dan honderd landen voor ruim dertigduizend projecten. 

www.frisomat.be

Artikels:

Made in Metropool - 20/11/2013 - Frisomat Groep neemt Interloods over.

Bouw & Wonen - 19/11/2013 - Staalbouwer Interloods wordt opgenomen in de Frisomat Groep.