Onze expertise is waterdicht

Industriële renovatie, asbestverwijdering incl.

Ook buurbedrijven tevreden over industriële renovatie

Asbest verwijderen is een secuur werk. De buurbedrijven van Krautz TEMAX België in Heusden-Zolder stonden dan ook niet meteen te springen voor deze industriële renovatie inclusief asbestverwijdering die het zou doorvoeren. Hun tevredenheid aan het einde van de rit was evenwel groot.

 

Site Krautz TEMAX asbestvrij

Zo vlot als het communiceren was met de buurbedrijven, liepen ook de voorbereidingen en samenwerking met Krautz TEMAX. De specialist in de ontwikkeling en productie van isolatieverpakkingen voor de logistiek van temperatuurgevoelige producten zoals farmaceutica, voedingsmiddelen en chemische producten, besloot de uitbreiding van haar opslagcapaciteit grondig aan te pakken. Haar gebouw werd door Interloods tot op de structuur gestript. 60,5 ton asbesthoudende dak- en wandplaten werden in onderaanneming vakkundig verwijderd. Via luchtmetingen werd gemonitord dat het aantal asbestvezels in de lucht te allen tijde onder de wettelijke norm bleef.

 

Renovatie met sandwichpanelen

Interloods bekleedde vervolgens het volledige gebouw van 2.550 m² met sandwichpanelen van 8 cm dikte. Ook 2 aanpalende gebouwen in metselwerk werden met dezelfde sandwichpanelen verpakt. De kleur van de bekleding koos Krautz TEMAX met zorg uit, de plaatsing en afwerking ervan voerde Interloods minutieus uit.

Waar voor Krautz TEMAX een asbestvrije site, en strakke nieuwe look het beoogde einddoel waren, streefden wij naar een vlotte samenwerking en onbezorgde buurbedrijven. Missie geslaagd wat dat betreft.

Bedankt Krautz TEMAX!