Onze expertise is waterdicht

Draagstructuur voor klimaatkamer SIRRIS

Metalen prefab draagstructuur voor testruimte van windturbines

Interloods bouwde een volledige draagstructuur rondom de klimaatkamer van onderzoekscentrum SIRRIS. In de Antwerpse haven opende SIRRIS zopas deze metershoge en lange ingenieuze ruimte voor het testen van windturbines in extreme weersomstandigheden. Jaarlijks zullen er zo’n 30 tot 40 mechanische tests worden uitgevoerd bij temperaturen van -60 tot +60°C.

Een knappe testinstallatie dus, die stevig ondersteund en beschermd moet worden. En daar kwam Interloods aan te pas. Zij leverden en monteerden een metalen prefab structuur rondom het bestaande testlabo. De Vlaamse regering subsidieerde het testmateriaal. De klimaatkamer werd dan ook feestelijk geopend onder goedkeurend oog van minister-president Kris Peeters.

Enkele afmetingen van de kamer

Breedte: ca 7,5 m

Lengte: ca 12,4 m

Hoogte zijwand: ca 8,4 m

In samenwerking met onze klant

Interloods voorziet dat de structuur de dakpanelen dragen volgens door de klant opgegeven lasten. Voor de verbinding tussen de dakpanelen en de structuur zorgde de klant zelf. Interloods boorde daarbij wel extra gaten in het draagprofiel, zodat deze tussenbevestiging gemakkelijk kon gebeuren.

Technische info

De structuur werd rechtstreeks op een bestaande stabiliseerlaag gebouwd met de hulp van chemische verankering. De constructie zelf bestaat uit massief stalen, gemeniede IPE-profielen en HEA-profielen. Deze zijn onderling nog verbonden door stalen gemeniede drukkers en de nodige stabiliteitsverbanden.

Meer informatie over de klimaatkamer en onze klant SIRRIS? Klik hier.