Onze expertise is waterdicht

Dakrenovatie bij voorraadhouder halffabricaten Testas

Nieuw geïsoleerd dak binnen 12 werkdagen

Gelegen naast de E313 bij Antwerpen is Testas gespecialiseerd in de opslag van halffabricaten in onder meer aluminium, koper en inox. Als onderdeel van de Nederlandse MCB Group is de speler uit Wommelgem toonaangevend op de Belgische markt. Om die positie te vrijwaren en continuïteit in leveringen en service te garanderen, stond de voorraadhouder onvermijdelijk voor een dakrenovatie.

 

Dakrenovatie magazijn & kantoren

Het dak van één van de magazijnen, kantoren inclusief, van Testas was in slechte staat en had op verschillende plaatsen waterinfiltratie. Interloods demonteerde daarop de bestaande dakbedekking – PVC, profielplaten en glaswolisolatie – over een volledige breedte van 23,5 m en lengte van 50,5 m. Op de overgehouden structuur van het dakgebinte werden vervolgens geïsoleerde sandwichpanelen – dikte 80 mm EPS – geïnstalleerd. Interloods dichtte de panelen af met een PVC dichtingsbaan, verkleefd met polyurethaanlijm.

 

Renovatie binnen 12 werkdagen

De renovatie werd door Interloods gerealiseerd binnen 12 werkdagen. Tegelijkertijd bouwde moederbedrijf Frisomat op dezelfde site een nieuw magazijn van 1.000 m² voor Testas om een bulkvoorraad platen in onder te brengen. Samen met nog twee andere hallen – door Frisomat gebouwd op diezelfde terreinen, is deze renovatie door Interloods het vierde project voor de Frisomat Groep in opdracht van Testas.

We hopen op een verder vruchtbare samenwerking en zijn alvast trots bouw- en renovatiepartner van Testas.