Onze expertise is waterdicht

Materialen voor magazijnen en industriële hallen

Welke materialen gebruikt Interloods voor bouw en renovatie van hallen?


Wat zijn de mogelijkheden om condens in industriële hallen aan te pakken? Welke materialen gebruikt Interloods bij renovaties? Waar worden die materialen geproduceerd? Op al die vragen vindt u een antwoord op deze pagina.

 

Condens in industriële hallen, hoe pakken we dat aan?


Kampt uw industriële hal met condens? Als isolatie geen belangrijk item is, kunnen we de dakplaten van uw industrieel gebouw voorzien van een anti-condensdoek. Het wordt tegen de onderkant van dakplaat gekleefd, nog voor de profilering van de plaat. Als er condens ontstaat neemt het doek de vochtdruppels op. Zodra de temperatuur verhoogt, zal het in het doek geaccumuleerde vocht verdampen. Let wel, het gebruikte doek heeft geen isolatiewaarde.

Een andere mogelijkheid is een minimum aan isolatie te voorzien:

  • ECO-panelen met 3 à 4 cm isolatie – binnenzijde is een witte folie
  • sandwichpanelen met 6 cm of dikkere isolatie – binnenzijde is een staalplaat

De panelen vangen de temperatuurverschillen op, zodat er geen condens meer kan ontstaan.

 

Wat zijn de opties voor isolatie in industriële hallen?


We gebruiken platen tussen 3 cm en 20 cm. Het isolatiemateriaal zelf kan bestaan uit:

  • EPS: geëxpandeerd polystyreen,
  • PIR: polyisocyanaatschuim, dat nagenoeg dezelfde eigenschappen heeft als PUR maar brandbestendiger is
  • rotswol: dat ook aan bepaalde vereisten voor brandbestendigheid voldoet

Interloods begeleidt u ter plaatse voor de meest effectieve keuze van isolatiemateriaal. Kiest u een dikkere isolatie, dan kost u dat als investering meer. Maar op lange termijn zult u dan weer op verwarmingskosten besparen. Dat laatste hangt natuurlijk af van het gebruik van uw gebouw. Bijvoorbeeld in productiehallen is een investering in goede isolatie zeker te overwegen.

 

Welk soort materialen gebruikt Interloods?


We stellen voor renovaties altijd staalplaten voor en werken niet met andere materialen omdat we rotsvast overtuigd zijn van de kwaliteiten van staal. De stalen panelen worden grotendeels geproduceerd door ons moederbedrijf Frisomat: enkelwandige staalplaten, anti-condensplaten, sandwichpanelen met polystyreen, rotswolpanelen, enzovoort. Voor de productie van PIR-panelen doen we een beroep op vertrouwde leveranciers.

Stalen platen van Interloods zijn altijd gegalvaniseerd en langs beide zijden gelakt. De zink- of galvanisatie laag bevat 275 g zink per m2. Dat is nodig om de stalen platen een levensduur van 30 jaar of meer te geven.

Omdat bij renovatie soms onverwachte zaken tevoorschijn komen of een gebouw niet meer exact de originele verhoudingen heeft (bijvoorbeeld door een lichte verzakking), bouwen we de nodige flexibiliteit in om de platen op de renovatiewerf precies aan de actuele toestand van het gebouw aan te passen.

 

Welke garantie geldt voor onze renovaties?


Interloods is ingeschreven in het Paritair Comité voor het bouwbedrijf en zijn dus gebonden aan aannemersgaranties. Voor renovaties bedraagt de garantie 1 jaar (bijvoorbeeld op werkzaamheden zoals montage). Op materialen of producten zelf – bijvoorbeeld een verfcoating – geldt wel een langere garantie.

 

Voert Interloods de verwijdering van asbesthoudende platen zelf uit?


Nee, voor asbestverwijdering doen we een beroep op gespecialiseerde en geregistreerde aannemers met wie we al jaren in goede verstandhouding samenwerken.

 

Heeft Interloods een VCA*-certificaat?


Ja, Interloods kan al vele jaren een VCA*-certificaat voorleggen.

 

Enkele realisaties van industriële renovatie