Interloods

Bedrijfsgebouwen renoveren, saneren, bouwen en verhuren​

Op zoek naar een ervaren partner voor de renovatie, bouw of huur van een loods? Interloods is niet alleen actief in de verhuur en verkoop van loodsen als tijdelijke opslag- of werkruimte, maar is ook gespecialiseerd in industriële renovatieprojecten voor bedrijfsgebouwen van elke omvang zoals: bedrijfshallen, opslagloodsen en magazijnen. 

Van nauwgezette afbraakwerken en verwijdering van asbesthoudende golfplaten tot en met de levering en montage van nieuwe industriële daken en gevels.  Dankzij in-house productie en eigen montageteams kan je rekenen op een strakke timing en efficiënte opvolging. 

Ontdek onze diensten en contacteer ons voor professioneel advies over jouw bedrijfsgebouw.

Dak of de gevels van je bedrijfsgebouw renoveren? Interloods transformeert je loods met renovatie of vernieuwingswerken tot een energiezuinig en comfortabel bedrijfsgebouw.

Op zoek naar snel beschikbare, duurzame opslag- of werkruimte? Huur of koop onze flexibele, makkelijk te verplaatsen loodsen. Kies uit onze 3 modellen: een Deltaloods, een variantloods – met rechte wanden – of een boog-/romneyloods. 

Asbest in de dak- of gevelbekleding van je loods? Interloods verwijdert veilig hechtgebonden asbest tijdens je renovatie en vervangt het met hoogwaardige nieuwe bekleding.

Waarom werken met Interloods?​​

Snelle doorlooptijd

  • Eén aanspreekpunt
  • Eigen productie en montage
  • Strikte planning
  • Beperkte overlast voor je bedrijf

Hoge Kwaliteit

  • Hoogwaardige materialen
  • Belgische productie
  • Oplossing op maat
  • Specialist in industriële dak- en gevelrenovatie

Betrouwbare partner

  • VCA**-certificatie
  • Decennialange ervaring
  • Respect voor timing en budget
  • Moederbedrijf Frisomat

Onze realisaties

Een bestaand bedrijfshal herstellen of renoveren of een nieuwe stalen loods huren of kopen? Interloods is de perfecte partner voor elk project en elke sector. Je krijgt heel wat opties om je gebouw te personaliseren. Zo beslis je zelf over de isolatiedikte en het aantal ramen, deuren en poorten. Laat je inspireren door onze realisaties.

Veelgestelde vragen

Zolang je het bestaande bouwvolume niet overschrijdt, heb je geen vergunning nodig. De regel geldt voor alle soorten gebouwen. Als je een structurele verandering wil uitvoeren aan het gebouw, moet je wel een bouwvergunning aanvragen, denk bijvoorbeeld aan een uitbreiding van bedrijfsgebouwen.

Asbest is een bepaald type vezel dat lange tijd in verschillende soorten dak- en gevelbekleding gebruikt werd. Ondertussen is bekend dat het schadelijk is voor de gezondheid om losse asbestvezels in te ademen. Kies ervoor om asbest te laten verwijderen voor een gezonde leef- en werkomgeving en geniet van premies of subsidies.

Je hebt in principe een officiële bouwtoelating nodig om een loods te plaatsen. Al is er een verschil wanneer je een loods koopt, en dus permanent plaatst, of huurt voor een bepaalde periode. Zo werk je bij een huurproject standaard met een tijdelijke vergunning die je aanvraagt via een eenvoudige procedure.

Bovendien hangt het van je gemeente of stad af of je al dan niet een bouwvergunning moet aanvragen. Soms is een melding namelijk al voldoende. Daarom raden wij aan altijd eerst bij je gemeente of stad na te gaan wat de geldende voorwaarden zijn.

Ja, in zo goed als alle gevallen. Het belangrijkste is dat het terrein vlak is. Gras, steenpuin, asfalt, klinkers, betonnen vloerplaten … zijn allemaal geschikt als ondergrond.

Jazeker. Er zijn 2 manieren om de loods te isoleren:

  1. We plaatsen een dunne, meerlagige isolatielaag die warmte reflecteert (Alkreflex®). Deze basisisolatie voorkomt vooral condens.
  2. Wanneer je de loods regelmatig verwarmt, brengen we 2 bekledingsplaten aan met daartussen ruimte voor glaswol.

Nee, dat laten we over aan andere specialisten. Zo kunnen we ons focussen op waar we goed in zijn: de geknipte loods leveren en plaatsen!

Offerte aanvragen

Je contactgegevens

Een concreet project?

Extra vragen?

Bijvoorbeeld: bijkomende info, opmerkingen,...

Bespreek het met ons!

Interloods maakt sinds 2013 deel uit van de Frisomat Groep, een Belgisch familiebedrijf opgericht in 1978. Door de nauwe samenwerking met ons moederbedrijf garanderen we professionele technische know-how en Belgische topkwaliteit.